11.03 → 02.07.2023 — Exhibition

Charming for the Revolution

09 → 14.03.2023 — Film festival

Transitions
Film festival

01.04.2023 — Performance

Indiscipline
Performance

08.04.2023 — Jester Film

Maryam Tafakory
Jester film

Fellowship

Curatorial Studies aan het KASK in Gent en Jester werken samen om jaarlijks een curatorial fellowship aan te bieden waarbij één van de alumni van CS KASK de kans krijgt om bij Jester te werken en een project te ontwikkelen.

Het 2023 fellowship is aan Alexandra Tryanova gegeven. Zij startte in 2022 als intern en rondde het programma af met een mooie tentoonstelling in Antwerpen. Omdat Alexandra nauw betrokken was bij de ontwikkeling van de geesprekkenreeks Conflict Zones, is besloten om haar bij Jester terug te laten komen als eerste fellow in het vernieuwde curatorial fellowship van Jester.

Alexandra Tryanova zal Conflict Zones verder aanscherpen en ontwikkelen als podcast en ondertussen zal zij samen met Orlando Maaike Gouwenberg werken aan de ontwikkeling en implementatie van het rechten fellowship.

De open call voor de fellow van 2024 zal door CS KASK worden verspreid onder hun alumni. Het is een betaald fellowship.

Current Fellow

Alexandra Tryanova (Odesa, Oekraïne, 1990) is onafhankelijk curator en onderzoeker. Alexandra Tryanova behaalde een mastersdiploma in Culturele Studies en Rechten, en in 2021 studeerde ze af aan de KASK-opleiding Curatorial Studies. Haar interesses richten zich op artistieke praktijken die te maken hebben met recreatie, gender, institutionele kritiek en Oost-Europese avant-gardes. Recente projecten en tentoonstellingen omvatten: Net als Arcadia, Kunsthal Extra City, Antwerpen (2022); serie online-talks Conflict Zones bij Jester, Genk (2022); Velniai, Klaipeda Cultureel Communicatiecentrum, Klaipeda (2021). Passivity: Between Resignation and Pacifism (geredigeerd samen met Pascal Gielen), 2023, Valiz, Amsterdam.

Eerder bekleedde ze de functie van curator bij het Museum of Odesa Modern Art en PinchukArtCentre (Kiev). Sinds 2017 runt ze een onafhankelijke niet-productie residentie Kunsthalle Lustdorf gebaseerd op een tijdelijke onafhankelijke artistieke en curatoriële vereniging voor open praktijken en technologieën in het gebied van de Groene Vallei in de buitenwijken van Odessa. Ze woont en werkt in Antwerpen.