11.03 → 02.07.2023 — Exhibition

Charming for the Revolution

09 → 14.03.2023 — Film festival

Transitions
Film festival

01.04.2023 — Performance

Indiscipline
Performance

08.04.2023 — Jester Film

Maryam Tafakory
Jester film

Verhuur

Werkplaatsen

FLACC beschikt over professioneel uitgeruste ateliers voor metaal- en houtbewerking, een digitale studio, een ovenatelier voor keramiek, klein formaat brons en glastoepassingen en een multifunctionele ruimte. De organisatie is ook op de hoogte van externe productiemogelijkheden en werkt samen met naburige werkplaatsen, scholen en bedrijven om kunstenaars optimaal bij te staan. Verder beschikt FLACC over een ruime werkruimte die inspeelt op de diverse noden en verschijningsvormen van de hedendaagse kunstproductie. In samenspraak kunnen ook externe deskundigen worden ingeschakeld voor technische of inhoudelijke ondersteuning. Een gedetailleerd overzicht van alle faciliteiten vindt u hier terug.

De faciliteiten zijn ook tegen een geringe betaling ook te gebruiken voor kunstenaars die eigenwerk willen realiseren. Zie Dienstverlening (hieronder) voor meer informatie.

Digitale Studio

De digitale studio is uitgerust voor het digitaliseren van analoog materiaal (dia, negatief, papier, VHS), fotobewerking, klein of groot formaat printen. Er is ook een arsenaal aan audiovisueel materiaal (TV’s, beamers, dvd spelers, diaprojectoren) aanwezig ter ondersteuning van de kunstenaar. Qua software zijn onze Macs uitgerust voor alle toepassingen in desktop publishing (DTP) , animeren in FLASH en videobewerking.

Je kan rekening op de expertise van de ateliermeester voor de laatste beeldaanpassingen (DTP) en het beeld klaarmaken voor print of drukwerk. Het is mogelijk om testprints te maken op diverse soorten papier, waarna het beeld op het gewenste papier volledig wordt geprint. Je kunt ook terecht bij de ateliermeester voor vrijblijvend advies voor je project.

Ovenatelier

Het ovenatelier wordt voornamelijk gebruikt voor keramiek en beschikt over 2 ovens (60x60x80 cm en 38x38x45 cm, beide tot 1320°). De ovens zijn programmeerbaar en geschikt voor biscuit bakken, glazuur-brand en het bakken van porselein, Tevens zijn is diverse machinesn en gereedschappen aanwezig die nodig zijn voor het verwerken en bewerken van klei en/of porselein.

Naast de ovenfaciliteiten bevat het ovenatelier ook een zandstraalcabine, een smelt/fuseoven voor vlakglas en een kleine bronsgietoven.

Houtatelier

Het houtatelier is een volledig uitgeruste werkplaats voor o.a. het zagen, schuren, frezen, dikteschaven en langgatboren van hout. Naast de machines, zoals te zien op de 360° opnames, beschikt de werkplaats over een grote verzameling kleinere gereedschappen, zoals accuboormachines, handzagen, schuurmachines en een Domino- en Lamelloverbindingsfrees.

Metaalatelier

Het metaalatelier is geschikt voor een groot scala aan metaalbewerkingen, zoals TIG-lassen, halfautomatisch lassen en autogeen lassen, zagen, schuren, slijpen, knippen en buigen van allerhande metalen.

Multifunctionele ruimte

De multifunctionele ruimte is 51m2 en is geschikt voor research-, schilder-, overleg- en ontmoetingsruimte. De ruimte is voorzien van veel daglicht en voldoende wandoppervlakte. De ruimte is ook geschikt als algemene werkruimte.

Dienstverlening

Voor meer informatie over onze diensten en tarieven, contacteer Stef Renard – stef@jester.be